SUCURI RĂCOROASE, DE SAVURAT VARA ACEASTA

0
274

Vara este ,,sezonul” vacanţelor în destinaţii exotice sau autohtone, grătarelor cu prietenii sau al plimbărilor lungi în serile plăcute de vară. Printre atâtea momente de răsfăţ, se mai cerea unul, şi anume cel al sucurilor răcoroase care totodată să ne aducă şi ceva beneficii pentru sănătate.

SUC DIN PEPENE ROŞU ŞI GHIMBIR – Răcoritor, savuros şi sănătos, aşa am descrie în câteva cuvinte acest suc pe care îl poţi servi oricând doreşti. Poate ţine cu succes locul unei gustări, aşa că ar fi de preferat să îl savurezi între mese. Ai nevoie de doar 2 căni de cubuleţe de pepene roşu fără seminţe, o bucăţică de ghimbir de 2 cm şi gheaţă zdrobită (opţional). Adaugă-le pe toate în blender sau dă-le prin storcător şi serveşte imediat, eventual ornând cu câteva frunze de mentă.

SUC DIN FRUCTE DE PĂDURE – Este sezonul fructelor de pădure, aşa că achiziţionează-ţi zmeură, affine şi alte fructe de acest fel şi pregăteşteţi un suc sau un smoothie nu doar delicios, ci şi foarte spectaculos ca aspect. Adaugă în blender sau dă prin storcător fructele de pădure (zmeură, affine etc.), după care adaugă şi 1 linguriţă de miere şi amestecă bine. La final, pentru un plus de efect, dar şi de gust, presară peste fulgi de nucă de cocos.

SUC DE LEGUME ŞI FRUCTE – Un mix bogat în vitamine şi plin de savoare. Îl poţi savura de dimineaţă sau chiar la piscină, ori de câte ori vrei să te revigorezi cu un suc delicios, dar şi consistent. Aşadar, dă prin storcător ½ castravete, 1 mână frunze de spanac spălate bine înainte, câteva felii de lămâie, 1-2 cm de ghimbir şi câteva bucăţele de ananas. Cu siguranţă nu te vei putea opri la un singur pahar.

SUC DE PIERSICI – O altă variantă ce poate fi atât suc, cât şi smoothie, reţeta următoare are de astă dată în prim plan piersicile. Exotic, răcoritor şi savuros, este varianta ideală de suc pe care să îl savurezi pe plajă, privind relaxat marea. Ia câteva piersici mai mari, spală-le bine, după care dăle prin storcător. Adaugă acolo şi câteva felii de lime sau lămâie. Toarnă în pahar şi adaugă puţină miere, după gust, şi câteva cuburi de gheaţă.

SUC DE CĂTINĂ – Sucul de cătină este un bun imunostimulator, vitaminizant, energizant, antianemic, antiinflamator, protector hepatic şi coronarian, iar beneficiile pot continua. Cu toate astea, cătina este la fel de bună şi vara! Combinată cu apă sau în amestec cu alte sucuri natural poate fi o alternativă sănătoasă atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =