CENTRU DE SĂNĂTATE

0
359

Primăria Buzău dorește să construiască un Centru de Sănătate. Acesta ar urma să fie alcătuit dintr-un Spital Municipal, un Sat pentru bătrâni, locuințe pentru medici și un parc. Aceste obiective ar urma să fie amplasate pe un teren de șapte hectare, care urmează să fie donat municipalității. Toate aceste informații i-au fost furnizate deputatului USR Emanuel Ungureanu în ședința extraordinară de săptămâna trecută a Consiliului Local Municipal Buzău. Ungureanu a vrut să afle de la șefii administrației locale în ce stadiu a ajuns proiectul de construcție a unui Spital Municipal, în Buzău.

Deputatul USR a precizat că administraţia buzoiană poate lua un exemplu de la Bistriţa, acolo unde, un vechi spital a fost complet reabilitat. Primarul Constantin Toma a precizat că ideea construirii unui Spital Municipal în Buzău nu a fost abandonată, însă aceasta se va face pe un alt teren decât cel prevăzut iniţial. De fapt, este vorba despre construcția unui Centru de Sănătate, care va fi alcătuit din Spital Municipal, Sat pentru bătrâni și locuințe pentru medici.

În toamna anului trecut, Primăria Buzău a căutat fonduri europene pentru a transforma fostul Spital Rural din Mihăileşti, aflat la vreo 30 de kilometri de municipiu, într-un modern complex de servicii pentru persoane vârstnice. Acest demers a fost însă abandonat pentru că s-a constatat că acest centru nu avea nicio unitate spitalicească prin preajmă necesară să ofere servicii de urgență în cazul bătrânilor azilului, atunci când se impunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 80