O INTERSECȚIE DIN BUZĂU A AJUNS SPAIMA ȘOFERILOR

0
342

Aici se produc tamponări cu o frecvență de speriat, cel puțin trei astfel de evenimente fiind surprinse de o cameră de supraveghere în ultimele săptămâni. Internauții au propriile explicații pentru acest fenomen. De vină, spun ei, ar fi drumul care se îngustează rapid de la două benzi, la una, derutând șoferii, dar și o trecere de pietoni amplasată într-un loc cu vizibilitate redusă.

Un număr mare de evenimente rutiere s-au produs în această intersecție mai ales în ultimele luni, de când zona a fost reconfigurată. În locul carosabilului larg a fost amenajat un scuar ce îngustează sensul de mers, astfel că mulți dintre șoferi nu știu cine are prioritate.

Pe imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se observă cum două autoturisme se înghesuie către banda unică de pe strada Transilvaniei. Tamponările se produc la trecerea de pietoni din dreptul magazinelor sătești, despre care unii șoferi susțin că este amplasată într-un loc cu vizibilitate redusă. Pereții caselor, un stâlp și trunchiul unui copac ar fi obstacolele invocate de cei pățiți.

Pietonii apar de nicăieri iar conducătorii auto frânează brusc, surprinzând șoferii din spate. Nepăstrarea distanței față de vehicului din față este și aceasta un factor agravant. În ultimele zile, mai multe tamponări s-au produs din acest motiv.

Zilele trecute, un pieton care se afla pe trecere a fost la un pas să fie accidentat de un autoturism care, deși oprise înaintea marcajului rutier, a fost lovit în spate și împins de o dubă. Noroc că șoferul acesteia din urmă a frânat la timp, amortizând impactul.

Tot aici s-a produs un incident care putea avea un deznodământ tragic. Din cauza unei defecţiuni tehnice, una dintre roţile din faţă ale unei camionete s-a desprins şi a ajuns pe trotuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 30