BENEFICIILE FRUCTELOR LUNII IULIE

0
233

CAISELE sunt o sursă importantă de beta-caroten, care combate oxidarea celulelor, vitamine și minerale. Acestea mai conțin potasiu, care are rolul de a controla tensiunea arterială. De asemenea, cai sele sunt bogate în vitamina A, un fruct asigurându-ne cam 20 la sută din necesarul zilnic de vitamina A. Nutrienții din caise protejează inima și vederea, iar licopenul, o alta substanță din aceste fructe, previne apariția cancerului de prostată.

ZMEURA, pe lângă faptul că este foarte delicioasă, mai este bogată în antioxidanți și are pro prietăți tonice. Consumată pe termen lung, ajută la protejarea vederii. 100 de grame de zmeură proaspătă asigură jumătate din necesarul zilnic de mangan al organismului și 40 la sută din cel de vitamina C. Urmează apoi, nutrienți activi la fel de importanți, fibrele, acidul folic, vitamina B2 (riboflavina), magneziul, vitamina B3, potasiul și acizii grași omega 3.

PEPENELE ROȘU este un diuretic foarte blând cu organismul și este considerat adevărată sănătate pentru rinichi. Pepenele roșu conține licopină, o substanță anti-cancerigenă și antioxidantă, care este o importantă sursă de beta-caroten. Pepenele înseamnă, în proporție de 92 la sută apă naturală, ceea ce înseamnă că îi face foarte bine pielii, musculaturii, articulațiilor și susține tranzitul intestinal.

PIERSICILE conțin antioxidanți, ceea ce înseamnă că neutralizează apariția radicalilor liber. Fibrele reglează digestia, tratează constipația și diminuează senzația de foame. Piersicile au un efect ușor laxativ, ceea ce menține sănătatea sistemului digestiv. Piersicile protejează ficatul, stimulează apetitul, întăresc sistemul imunitar, ne țin departe de anemie, calmează durerile reumatice, sunt bune în afecțiuni ale platanilor și reduc riscul de a dezvolta cancer. Piersicile sunt foarte bune, de asemenea, pentru detoxifierea organismului.

PERELE reduc nivelul colesterolului, au un indice glicemic mic și sunt recomandate în dieta diabeticilor sau în curele de slăbire. Ele conțin fibre, vitamina C, cupru și vitamina K, acestea fiind cele mai concentrate elemente dintr-o pară. Consumul unei pere medii asigura 15-20 la sută din necesarul zilnic de fibre al organismului nostru.

VIȘINELE conțin o cantitate mare de potasiu ce contribuie la sănătatea pielii, dar și la arderea caloriilor. Vișinele sunt indicate pentru curele de slăbire și reducerea tesutului adipos. 100 grame de vișine conțin aproximativ 60 de calorii. Fructele contribuie la scăderea grăsimii de pe abdomen. Vișinele sunt foarte utile în tratarea bolilor de stomac, rinichi și afecțiuni ale căilor respiratorii, scad nivelul colesterolului și întăresc imunitatea organismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =