ULTIMA ETAPĂ A PROGRAMULUI RABLA PENTRU ELECTROCASNICE

0
300

Programul Rabla pentru electrocasnice, care a debutat pe 17 iunie, continua astăzi  cu ultima etapă a ediției. Începând cu ora 10.00 doritorii au putut solicita  vouchere în valoare de 200 și 400 de lei, aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele. Și în acest an, persoanele interesate să-și schimbe electrocasnicele vechi cu unele care consumă mai puțină energie pot cere bani de la stat, sub forma de vouchere,  prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice. Numai că, anul acesta programul a suferit câteva modificări.

Una dintre ele este aceea că televizoarele nu se mai regăsesc  printre electrocasnicele ce pot fi cumpărate cu vouchere. De asemenea, voucherul are o valabilitate mai mică, de doar șapte zile, față de 15, cât era înainte. Astfel, prin programul Rabla de anul acesta, oamenii au putut  cere bani de la stat pentru a-și cumpăra mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat fixe sau portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Voucherele solicitate au o valoare  cuprinsa între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere. Așa cum stabilesc acum regulile programului, de principiu, pentru a beneficia de un voucher, cei interesați trebuie să dea la schimb aparatele uzate care fac parte din aceeași categorie cu cea în care se încadrează produsul care urmează să fie cumpărat.  În primele două etape ale acestei ediții, banii alocați fiecăreia dintre ele s-au epuizat în doar câteva zeci de minute de la lansare, așa că etapele s-au încheiat  mai devreme decât data programată. Din ce știm până acum, pentru cea de-a doua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice, oamenii se vor putea înscrie în luna decembrie.

Cei care au obținut în sesiunea de acum un voucher, dar pe care nu l-au folosit,  nu vor mai putea cere un altul pentru acelasi tip de aparat electrocasnic, în sesiunea din iarnă. Bugetul alocat pentru Programul Rabla pentru electrocasnice este de 100 de milioane de lei, cu 25 de milioane mai mult decât anul trecut. În 2021, prin programul Rabla s-a reușit înlocuirea a peste 100 de mii de echipamente electrice şi electronice uzate şi mari consumatoare de energie cu altele noi, cu un consum cu mult mai scăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 42