SE FAC ANGAJĂRI ÎN POLIȚIE

0
290

Dacă vreți să îmbrăcați haina de polițist trebuie să știți că în această perioadă Poliția Română a scos la concurs peste 2000 de posturi de agenți, ofițeri de poliție și personal contractual, prin încadrare directă, din sursă externă. Înscrierile se pot face în fiecare zi, inclusiv în weekend, până pe 12 iulie. Cele 2.212 posturi scoase la concurs sunt în specialitățile investigarea criminalității economice, rutieră, ordine publică, cazier judiciar, statistică şi evidenţe operative, comunicații și informatică, logistică, financiar, resurse umane, acţiuni speciale, poliţie transporturi, psihosociologie şi siguranţă şcolară, informare şi relaţii publice, pregătire profesională, protecţia animalelor și implementare proiecte.

Proba scrisă, care va fi  de tip test grilă, va avea  loc pe 3 septembrie. Până atunci însă, în funcție de cerințele pentru fiecare post în parte, candidații vor participa, în perioada 8 – 29 august, la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, respectiv proba practică. Cei care vor să participe la concurs trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă cetățenia română, să fie apți din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni, să nu fie membru al vreunui partid politic, să dețină permis de conducere categoria B și studii medii cu diplomă de bacalaureat.

De asemenea, candidatul nu trebuie să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară- condiție ce va fi verificată cu ocazia examinării medicale. Informații cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor pot fi găsite pe site-ul Poliției Române, secțiunea Carieră/ Posturi scoase la concurs. De principiu, de la 1 iulie și până la sfârșitul anului,  angajările la stat sunt suspendate. Totuși, pentru că Poliția a demarat procesul pentru ocuparea posturilor amintite înainte de această dată, acest concurs se poate organiza în următoarea perioadă. Scopul organizării acestui concurs este reducerea deficitului major de personal din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 9 = 19