VIAȚA LA RULOTĂ

0
338

În timp ce majoritatea dintre noi ne sufocăm sub arșița greu de suportat mai ales în orașe, există o categorie de oameni care duc o viață de invidiat, fără griji și deloc interesați de gradele din termometre. Vorbim despre un număr din ce în ce mai mare de familii care, în lunile de vară, locuiesc în rulote, pe care le pot muta oriunde și de câte ori doresc, în mijlocul naturii.

Domnul Vasile este din București și, de o săptămână, locuiește împreună cu soția sa în micuța comunitate de rulotiști din apropierea Vulcanilor Noroioși. Aici s-au strâns peste zece familii care au de gând să poposească cel puțin trei săptămâni la umbra dealurilor împădurite de la Curbura Carpaților.

Vasile și Sița obișnuiesc de peste un deceniu ca, imediat ce vara-și face simțită sosirea, să plece departe de orașul topit de caniculă. Condițiile oferite de rulotă îi fac pe cei doi pensionari bucureșteni să uite pentru multă vreme de confortul casei din oraș. Locuința pe roți în care Vasile și Sița își vor petrece vara este suficient de spațioasă, spun cei doi. Este aranjată precum o garsonieră, se mândrește proprietara ei.

Cei mai mulți dintre vecinii soților Vasile și Sița sunt bucureșteni. Au ales campingul de rulote de la Vulcanii Noroioși pentru peisajul unic și oferta generoasă de obiective ușor de vizitat. Domnul Victor, un bucureștean de 71 de ani, ne mărturisește că el și soția sa veniseră hotărâți să stea doar câteva zile. Au decis să-și prelungească șederea când au descoperit binefacerile locului.

Campingurile sunt preferate de cei mai mulți „rulotiști” pentru siguranța oferită și utilitățile de care pot dispune contra-cost. Pentru o taxă unică de 100 de lei, plus 25 de lei pe zi, turiștii campați își pot racorda rulotele la rețeaua de curent, apă și internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 48