CARBURANȚI MAI IEFTINI?

0
329

De la miezul nopții, benzina și motorina sunt mai ieftine cu 50 de bani pe litru, timp de trei luni. Însă, nu la toate benzinăriile. Guvernul nu poate obliga companiile să aplice reducerea. Executivul a aprobat aseară compensarea a 25 de bani din contul statului, iar cealaltă jumătate de suma este suportată de benzinăriile care aplică reducerea.
Reducerea de 50 de bani pe litru de combustibil ar putea să-i ajute pe șoferii care fac plinul. La cantități mai mari se simte mai mult compensarea. Dacă ne uităm mai atent, reducerea duce prețurile la nivelul de acum o lună de zile.

Un litru de benzină era în jur de 8 lei și 10 bani, iar motorina, 8 lei și 80 de bani. Când vine vorba de un plin, câștigul este de aproape 30 de lei. Cel puțin la benzină. Față de aceeași perioadă a anului trecut, însă, plinul de benzină este mai scump cu 67%, adică 131 de lei. Șoferi din toată țara au protestat, ieri, față de creșterea prețului. Au scandat în fața Parlamentului și au blocat mai multe benzinării unde au insistat să plătească doar cu monede. Protestul s-a încheiat în fața Guvernului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 59