6 PONTURI CA SĂ NU TE ÎMBOLNĂVEȘTI ÎN VACANȚĂ

0
319

Este vară, restricţiile impuse de pandemia de coronavirus au fost ridicate în multe ţări, ceea ce înseamnă că putem să plecăm unde vrem în vacanţă. este, însă, nevoie de atenţie, pentru că o excursie poate să aducă cu sine probleme de sănătate. Iată ce recomandă experţii să faci, pentru a nu te îmbolnăvi:

  1. Ai grijă ce locuri alegi în avion – Medicii spun că locurile de la geam sunt cele mai curate, aşa că e bine să le alegem, dacă avem cum. Ei mai recomandă să ştergem tăviţa şi scaunul cu un şerveţel dezinfectant, pentru a evita să luăm diverşi microbi. E bine să schimbi şi direcţia aerului de deasupra, care poate avea şi el microbi.
  2. Fii pregătit pentru muşcături sau arsuri – Un medicament care să nu lipsească din trusă e o cremă calmantă pentru arsuri şi muşcături de insecte. E bine să ai şi picături de ochi la tine.
  3. Evită gheaţa – Cel mai bine este să sari peste porția de înghețată. Medicii recomandă să nu cumperi băuturi cu gheaţă, pentru că apa folosită ar putea fi contaminată şi atunci ai putea să ai probleme cu stomacul. Mai bine, ia cu tine mereu o sticlă de apă, oriunde ai merge. Ai grijă şi la mâncare, care trebuie să fie mereu fierbinte, semn că e proaspătă, dar şi la fructe, pe care trebuie să le cumperi întregi, pentru a nu avea bacterii.
  4. Ia medicamente cu tine – Dacă iei trusă de medicamente, asigură-te că sunt în bagajul de mână, nu cel de cală, pentru a le avea la îndemână. În plus, verifică faptul că ele nu sunt interzise în ţara în care mergi, iar dacă unele sunt cu reţetă, ia-o cu tine.
  5. Redu stresul – Pentru că o vacanţă trebuie să însemne relaxare, ai grijă să pregăteşti cât mai mult în avans. Fă o listă cu tot ce vrei să faci, apoi redu la jumătate, pentru a avea şi timp să te odihneşti şi a nu fugi dintr-o parte în alta.
  6. Află în avans de unde poţi primi ajutor – Uneori, orice ai face, tot vei avea probleme, aşa că trebuie să ştii de unde poţi cere ajutor. Fii atent dacă e mereu cineva la recepţie, află dacă există farmacii sau cabinete speciale pentru turişti şi fă-ţi o asigurare de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 88