SEMNIFICAȚIA STEAGURILOR ARBORATE DE SALVAMARI

0
262

Sute de salvamari supraveghează, în această vară, plajele din stațiunile de pe litoral. Turiștii trebuie să cunoască anumite reguli, pentru a putea avea un concediu liniștit, la mare.

STEAGUL ROȘU-GALBEN

Sunt culori internaționale. Dacă mergem oriunde, pe o plajă care este supravegheată de salvamar, se arborează steagul roșu cu galben. El semnifică prezența salvamarilor la locul de muncă și că plaja este  supravegheată.

STEAGUL GALBEN CONCOMITENT CU CEL ROȘU

În momentul în care marea începe să fie mai agitată, să fie apa mai rece, să fie curenți, ondulația valului să fie din ce în ce mai mare, se arborează steagul galben, concomitent cu cel roșu și galben, ceea ce semnifică prezența unui pericol. Turiștii sunt avertizați să nu lase copiii nesupravegheați, cu obiecte gonflabile, pentru că atunci când ondulația valului începe să crească îi poate dărâma. Părinții consideră că se află în siguranță, dar de fapt deja intră într-un real pericol. Atunci, le este recomandat doar celor experimentați să intre în apă, celor care pot înota și pe valuri.

STEAGUL ROȘU

Când este arborat steagul roșu, recomandarea este – interzis la scăldat. Acesta este arborat când marea devine foarte agitată, curenții sunt foarte puternici, riscul de înec este foarte crescut. Sunt anumite persoane carele ignoră și, din păcate, sunt situații cand nici măcar salvamarii nu pot interveni. Cel mai bine ar fi ca pe durata cât este arborat steagul roșu să privim marea de pe mal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =