EFECTELE MIRACULOASE ALE GĂLBENELELOR ASUPRA PIELII

0
253

Folosite de secole în medicină, aceste flori galbene joacă un rol im- portant în menţinerea sănătăţii organismului, însă puterea cea mai mare o au în îngrijirea pielii.

Tratamentele cu gălbenele sunt de ajutor în eczeme, arsuri ale pielii, răni şi cicatrici, muşcături de insecte şi, nu în ultimul rând, în îngrijirea tenului.

Pentru îngrijirea pielii, gălbenelele ”se laudă” cu: ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, mucilagii, răşină, polizaharide, acizi aromatici, dar şi saponine, glicozide şi steroli.

Petalele florii conţin helianol, care are un puternic efect antiinflamator atunci când este aplicat pe piele.

Extractele de gălbenele se prezintă sub formă de ulei, tinctură, ceai, sau distilat, putându-se folosi ca ulei esenţial sau ca distilat lichid (hidrolat).

Gălbenelele pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, indiferent dacă acestea sunt grase sau uscate.

Sunt foarte des folosite în compoziţia cremelor antiîmbătrânire sau în loţiunile pentru piele sensibilă, uscată şi degradată.

Prezenţa saponinelor, a răşinilor şi a uleiurilor esenţiale din flori conferă extractului de gălbenele efecte antiseptice, de vindecare şi calmare, care sunt foarte benefice şi utile în tratarea pielii crăpate, inflamate, uscate sau degradate.

Uleiurile, gelurile şi unguentele de gălbenele vindecă gastritele, eczemele, rănile, arsurile solare sau înţepăturile. Folosirea acestei plante duce la creşterea fluxului sanguin, mai ales în zonele pielii afectate. Acest fapt contribuie la reînnoirea şi reconstrucţia pielii.

Ţesuturile inflamate şi umflate pot fi tratate foarte repede datorită proprietăţilor vindecătoare ale uleiului de gălbenele.

Pielea uscată, eczemele şi hemoroizii răspund şi ele foarte bine la componentele triteptenice ale gălbenelelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =