ATENȚIE LA ALIMENTELE ACHIZIȚIONATE PE CANICULĂ

0
266
Sursa foto: playtech.ro

Comisarii de la Protecția Consumatorilor atrag atenția că în această perioadă, cu temperaturi caniculare,  să fim atenți la alimentele pe care le cumpărăm. Așa că au transmis o serie de recomandări, de care să ținem seamă, pentru a nu ne pune în pericol sănătatea. Așadar, nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bonul cu care să justificaţi tranzacţia comercială; riscaţi, astfel, să achizitionaţi un produs neconform sau chiar nesigur.

Verificaţi cu atenţie data durabilităţii minimale și  data limită de consum a produselor. Nu uitați să verificaţi în mod direct caracteristicile produsului- miros, culoare, aspect, având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare şi refuzaţi produsele care prezintă caracteristici de produs alterat. Atunci când cumpăraţi produse alimentare, acordaţi o atenţie sporită asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul în care ambalajul este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranţă pentru sănătatea dumneavoastră. Evitaţi să achiziţionaţi astfel de produse.

Atenți trebuie să fim și la temperatura la  care este depozitat sau expus la vânzare produsul alimentar ales de dumneavoastră. Temperatura menționată de producător pe etichetă trebuie să coincidă cu cea la care este expus la comercializare produsul achiziţionat. Nu recongelați un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producătorul interzice acestă acțiune. Perioada cu temperaturi caniculare determină si un consum mai mare de lichide: apă minerală naturală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare. La achiziţionarea acestora trebuie să acordaţi atenţie deosebită asupra modului de depozitare şi expunere. Ele nu trebuie ținute direct în soare.

Comisarii OPC atrag atenţia și asupra legumelor şi fructelor comercializate în cadrul pieţelor în spaţii deschise unde temperatura mediului ambiant foarte ridicată afectează calitatea produselor. Nu în ultimul rând, la cumpărarea produselor alimentare, solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care doriţi să reclamaţi calitatea unui produs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =