ÎNCEPE FESTIVALUL NAȚIONAL ,,BENONE SINULESCU”

0
283

Festivalul Național Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, organizat de către Primăria Buzău și aflat la cea de-a patra ediție, se va desfășura, în zilele de 18 și 19 iunie 2022. Evenimentul are loc în două locații diferite: concursul propriu-zis la care vor evolua interpreți amatori din toată țara, cu vârste de până la 30 de ani, va avea loc pe în Sala Mare a Consiliului Judetean Buzău, iar premierea și recitalurile vedetelor,  pe sceana din Târgul Drăgaica.

Competiția, care ca scop descoperirea de noi talente ale muzicii populare românești, va fi structurată pe trei secțiuni de vârstă, prima pentru concurenții cu vârste până la 12 ani, a doua pentru cei  cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani și a treia pentru soliștii vocali între 16 și 30 de ani. Concursul va începe sâmbătă la Sala Mare a Consiliului Județean între orele 11.00 – 17.00 si duminică între orele 11.00 și 13.00.

Pe scena din Drăgaică vor urca în cele două zile unii dintre cei mai iubiți artiști ai scenei muzicii populare românești. Sâmbătă seara vor cânta Laura Lavric, Fuego, Ziana Birdeanu, Ilie Caraș, Emilia Dorobanțu, Nemuritorii, Radu Ciordaș, Nicolae Datcu, Traian si Valeria Ilea.

Duminică, atunci când va avea loc și Gala laureaților, vor suține Gheorghe Zamfir, Plăieșii, Angela Buciu, Adriana Stuparu, Raluca Diaconu, Adrian Naidin, , Maria Iliuț, Rodica Anghelescu, Maria Madalina Lupu. Festivalul Național „Benone Sinulescu” aduce în acest pe scenă în recital, duminică după-amiază, la Orchestra Metropolitană București, dirijată de buzoianul Daniel Jinga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =