S-A DESCHIS „DRĂGAICA 2022”

0
401

După doi ani de restricții generate de pandemie, joi seară s-a deschis „Târgul Drăgaica”, cel mai mare și cel mai longeviv bâlci din zona Munteniei. În Drăgaică, distracția vine din orice colț! Nu mai puțin de 20 de utilaje de agrement au fost montate în târgul buzoian. Totodată, în târg au fost amplasate zeci de corturi şi standuri pentru produse industriale şi de artizanat. Terasele învăluite în fumul grătarelor produc pe bandă rulanta mici și fripturi, cât să sature zeci de mușterii într-o oră. Porumbul fiert, gogoșile și vata de zahăr sunt nelipsite de mâinile vizitatorilor târgului de vară.

Primii viazitatori spun că „Drăgaica” arată mai bine ca anii trecuți, dar sunt de părere prețurile sunt cam piperate în raport cu veniturile modeste pe care le au. Seria de concerte de la „Drăgaică” a fost deschisă de artistul Cristian Micu, din comuna Sărulești, nimeni altul decât nepotul lui Mircea Micu, deținătorul titlului onorofic de „Tezaur Uman Viu”. Cristian Micu a cântat alături de neopata sa, și ea interpretă de muzică populară. Tot joi seară, la deschiderea târgului, în fața a aproape 10.000 de buzoieni, a concertat cunoscuta formație „Carla’s Dreams”.

A fost doar începutul distracției: concertele din Drăgaică vor continua în fiecare seară, până în data de 26 iunie. 3 lei de persoană este taxa de intrare în târg. Copiii și elevii sub 14 ani beneficiază de gratuitate. „Drăgaica 2022” este organizată de Primăria municipiului Buzău, prin Centrul de Cultură „Alexandru Marghiloman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =