,,FEMEI ÎN LITERATURĂ @BUZĂU”, EVENIMENT ORGANIZAT LA CENTRUL CULTURAL „ALEXANDRU MARGHILOMAN”

0
397

Colectivul ,,subREPREZENTAT” își propune să crească vizibilitatea literaturii scrise de femei în rândul comunității din orașul Buzău, printr-o serie de acțiuni desfășurate în spațiul public și evenimente în spații partenere, sub denumirea ,,Femei în literatură @Buzău”. Proiectul își propune să crească vizibilitatea vocilor feminine din literatura română alegând atât texte contemporane cât și readucând în atenția publicului autoare mai puțin cunoscute, într-o selecție curatoriată de Elena Vlădăreanu (poetă, prozatoare), Alex Mircioi (dramaturg) și Ana-Maria Lupașcu (poetă). Evenimentele din cadrul proiectului vor avea loc la Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Proiectul cuprinde 3 spectacole lectură care au la bază texte a 3 scriitoare contemporane, urmate de întâlniri cu acestea (Elena Vlădăreanu, Lavinia Braniște, Raluca Nagy), ateliere de lectură participativă și scriere creativă pentru 15-20 de participanți fiecare (adresate adolescenților de peste 14 ani), un eveniment dedicat profesorilor, despre dramaturgie contemporană și educație, alături de Mihaela Michailov și Maria Manolescu-Borșa, o expoziție deschisă, la Vila Albatros – Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, a proiectelor Her Word și Zilele Sofia Nădejde și o masă rotundă despre literatură, deschisă publicului larg. Toate evenimentele din cadrul proiectului sunt cu intrare liberă.

Proiectul va fi însoțit de o acțiune tip „Emerging Voices” în cadrul căreia trei scriitoare tinere din Buzău vor avea parte de sesiuni de mentorat, lecturi și sprijin în dezvoltare. Proiectul este organizat de către Colectivul subREPREZENTAT, coordonat de către Andreea Lăcătuș (regizoare) și Alex Mircioi (dramaturg, critic de film), în colaborare cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, Biblioteca Județeană Buzău, Palatul Copiilor, Her Word și Asociația Antifragil (Premiile Sofia Nădejde), cu sprijinul Centrului de Teatru Educațional Replika. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Profesorii, preocupați de activități extrașcolare, se pot înscrie la evenimentul de pe 11 iunie printr-un e-mail la adresa subreprezentat@gmail.com.

Programul proiectului:  

Luni, 6 și Marți, 7 iunie: Ateliere pentru adolescenți organizate în licee;

Sâmbătă, 11.06

  • Ora 13: Dramaturgie contemporană și educație, eveniment dedicat profesorilor, cu Mihaela Michailov, Maria-Manolescu Borșa;
  • Ora 19: Eveniment deschidere – expoziție proiecte Her Word (prezentat de actrița Ilinca Hărnuț) și Premiile Sofia Nădejde (prezentat de scriitoarea Elena Vlădăreanu), masă rotundă cu Elena Vlădăreanu, Maria-Manolescu Borșa și cele trei autoare selectate în programul Emerging Voices;

Duminică, 12.06

  • Ora 13: Atelier de lectură participativă și scriere creativă pentru liceeni, cu participarea Mariei-Manolescu Borșa;
  • Ora 19: Spectacol-lectură după texte scrise de Elena Vlădăreanu și întâlnire cu scriitoarea;

Luni, 13.06

  • Ora 13: Atelier de lectură participativă și scriere creativă pentru liceeni;
  • Ora 19: Spectacol-lectură după texte scrise de Lavinia Braniște, întâlnire cu scriitoarea;

Marți, 14.06

  • Ora 13: Atelier de lectură participativă și scriere creativă pentru liceeni;
  • Ora 19: Spectacol-lectură după texte scrise de Raluca Nagy și întâlnire cu scriitoarea;

Miercuri, 15.06

  • Ora 13: Atelier de lectură participativă și scriere creativă pentru liceeni, finalizarea creațiilor;
  • Ora 19: Eveniment de închidere – Spectacol-lectură cu textele participantelor la programul Emerging Voices și vernisajul expoziției de portrete ale scriitoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =