CE ESTE VARIOLA MAIMUȚEI? SEMNELE CARE ARATĂ CĂ AI LUAT VIRUSUL

0
264

Variola Maimuței pare a fi următoarea amenințare biologică ce va  ocupa agenda publică vara aceasta. Ce este, cum se transmite și ce simptome ar trebui să te îngrijoreze?

  • -Variola maimuței este o infecţie virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în anumite părți din Africa Centrală şi de Vest în urma contactului cu rezervorul animal.
  • -Ministerul Sănătății arată că orice persoană care în perioada aceasta prezintă o erupție cutanată neobișnuită ar trebui să consulte medicul, întrucât e posibil să fi intrat în contact cu virusul.
  • – Pe lângă apariția erupțiilor cutanate, bolnavul mai poate avea febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflaţi şi leziuni la nivelul gurii şi ochilor.

OMS: NU E UN EVENIMENT OBIȘNUIT!

De la începutul lunii mai, numeroase țări europene au început să raporteze cazuri de variola maimuței. Deși mortalitatea e mai mică decât în cazul variolei clasice, experții OMS sunt cât se poate de îngrijorați de noul pericol. „Acesta nu este un eveniment obișnuit. În afară de unul, toate celelalte cazuri raportate recent nu au călătorit într-o zonă endemică”, arată OMS într-o informare remisă publicului pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 46 = 53