EXPERIENȚE DE NEUITAT ÎN MUNȚII BUZĂULUI

0
290

Râurile repezi din munți, recomandate pentru o tură de rafting, pereți stâncoși pentru escaladă și tiroliene lungi, sunt câteva dintre argumentele pentru a petrece câteva zile în Munții Buzăului. Încurajați de vremea bună care se anunță, zeci de turiști iau cu asalt acest loc pentru a petrece câteva zile. Odată ajunși în Munții Buzăului, turiștii pot lua parte la o tură de rafting, pe apele râului Buzău. Traseul este unul cu o dificultate medie, accesibil tuturor, inclusiv copiilor de 6 ani. Temerarii trebuie să asculte comenzile date de ghizi și să respecte normele de protecție. ,,Echipamentul obligatoriu pentru o tură de rafting, care este pus la dispoziție de noi, organizatorii, bootsi care protejează de lovituri, de pietre, cioburi sau ce mai avem prin râurile noastre, costumul de neopren, vesta, casca ce protejează de lovituri, când treci pe sub crengi”, explică George Bobică, ghid rafting.

Experiența este una de neuitat pentru participanți. O tânără, de exemplu, a ales să își petreacă primele zile după nuntă în căutare de adrenalină. Cei care nu vor să se urce în barca de rafting au alte opțiuni de a petrece timpul în natură. Aici este amenajat un traseu de cățărare, dar și o tiroliană lungă de 300 de metri. Amatorii de senzații tari pot înnopta la Vadu Oii, în cel mai mare parc de corturi din Munții Buzăului, amenajate în stil glamping. Ideea înființării complexului le-a venit unor tineri din București, care au venit în zonă ca ghizi de rafting dar au ales să investească aici. ,,Ne-am găsit aici un loc, apoi am explorat și am găsit acest loc frumos unde stăteam cu corturile noastre personale, stăteam în hamace. Atunci am zis, haide să facem ceva frumos pentru oamenii care ne vizitează, dar ceva deosebit, să simtă că sunt în natură 24 din 24 și așa am venit cu acest concept de glamping, care vine de la camping și glamour, adică niște corturi mai speciale, cu mobilă făcută de noi în interior, cu confort și să încerce o astfel de experiență”, a precizat Emilia Câmpeanu, administrator.

Turiștii se declară încântați de peisajele găsite în jurul complexului, dar și condițiile din corturi. Este cu totul altceva det aglomerația de pe Valea Prahovei, spun cei mai mulți turiști.  Complexul oferă 48 de locuri de cazare în 20 de corturi, de două și patru persoane, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. O noapte de cazare costă în medie 130 de lei de persoană, cu micul dejun inclus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =