PARADĂ CU DACI ȘI ROMANI, PE STRĂZILE ORAȘULUI

0
388

Sute de buzoieni au urmărit, aseară, parada cu torţe din deschiderea Buzău Fest, sărbătoarea judeţului Buzău care se desfășoară, în perioada 4-6 iunie, concomitent cu un alt festival, „Zilele Chișinăului la Buzău”.  Încolonați și flancați de jandarmi, dar și de numeroși trecători, soldaţii daci şi romani, gladiatorii şi trupele de dansatoare au pornit în parada cu torţe de la Catedrala din centrul orașului.

Pe traseu, luptătorii din antichitate au fost aplaudaţi şi fotografiaţi de mulţimea venită special să vadă demonstrația de reconstituire istorică. Strălucirea armurilor romane a atras admirația tuturor. De la paradă nu au lipsit nici fioroșii gladiatori, pregătiți pentru următoarele trei zile de confruntări în arenele ticsite cu cetățeni dornici de pâine și circ.

Caravana s-a oprit în fața Muzeului Județean de Istorie Buzău, unde spectatorii au admirat un scurt spectacol oferit de frumoasele nimfe, tinere îmbrăcate în rochii lungi. Războinicii daci și romani, dansatoarele antice și gladiatorii vor putea fi văzuţi vineri, sâmbătă și duminică, la Sărata Monteoru, unde vor avea loc luptele, bătăliile şi prezentările militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90