CAMPANIE DE CONŞTIENTIZARE A CANCERULUI MAMAR

0
384

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei, dar boala se poate vindeca, dacă este descoperită în stadii incipiente și dacă este tratată corespunzător. Este și motivul pentru care, timp de trei zile, medicii Secției de Chirurgie de la Spitalul Municipal din Rm. Sărat au derulat o campanie de conştientizare a cancerului mamar în cadrul Policlinicii spitalului. Medicii Adnan Al Aloul, Diana Gabriela Munteanu și Andreea Gibă-Păscuţoi au realizat ecografii mamare gratuit, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Medicul Diana Gabriela Munteanu, specialist în chirurgie generală, investighează, de curând, și afecțiunile mamare. Medicul din Râmnicu Sărat și-a propus ca și pe viitor să realizeze ecografii mamare și tratament chirurgical în cazul afecțiunilor sânului. De curând, Secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat s-au mai alăturat doi medici specialiști: Andreea Gibă-Păscuţoi și Garofița Bambor.

Medicul Garofița Bambor, de asemenea specialist în chirurgie general, și-a încheiat atât studiile universitare, cât și rezidențiatul la Târgu Mureș. Ecografia mamară este o investigație importantă pentru că este o procedură non-invazivă, nu iradiază, este nedureroasă, nu are contraindicații sau efecte secundare și cu ajutorul ei se pot diagnostica afecțiunile mamare în stadiul incipient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =