BANI DOAR PENTRU PERFORMANȚĂ

0
357
Sursa foto: Arhivă

FC Buzău va mai fi finanțată de Consiliul Județean doar dacă va promova în prima ligă, în sezonul următor. Avertismentul a fost lansat, într-o conferință de presă, chiar de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Astfel, banii care vor veni de la județ vor fi condiționați de performanță. Cu alte cuvinte, dacă echipa din Crâng face performanță, primește bani, dar dacă eșuează, din nou, primește mai puțini și e posibil ca finanțarea să se oprească la un moment. Proiectul început vara trecută la Buzău dorește să-și atingă un vârf în campionatul de Liga 2 care urmează, astfel încât se vrea promovarea în Liga 1, lucru recunoscut, de altfel, și de antrenorul Cristian Pustai, dar și de alți conducători din club.

Referitor la un posibil nou stadion la Buzău, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu precizează că lucrările la o nouă arenă depind de promovarea în Liga 1. Neagu nu vede o problemă în construcția unui nou stadion, dar a precizat că nu îi vede rostul dacă nu se pot juca partide de Liga 1 pe el. În altă ordine de idei, proiectul unei noi arene pentru FC Buzău poate avea în jur de 10.000 de locuri. De asemenea, Petre Emanoil Neagu vrea un proiect de anvergură la Buzău, la care să contribuie, atât formația pregătită de Cristian Pustai, cât și Metalul Buzău, formație din Liga 3.

El dorește o colaborare între cele două cluburi, astfel încât tinerii care cresc la Centrul de copii și juniori al FC Buzău să prindă experiență în meciurile de profesioniști în Liga 3, la Metalul. În sezonul recent încheiat, FC Buzău a ratat prezența în play-off, după ce a pierdut meciul decisiv, 0 la 1 acasă, în detrimentul celor de la Concordia Chiajna. În ierarhia Seriei B a play-out-ului Ligii 2, FC Buzău a terminat sezonul pe locul 1, cu 44 de puncte, cu un punct mai mult decât locul 2, Unirea Dej.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =