PROPUNERI LEGISLATIVE IGNORATE

0
306

Aprobată în această săptămână, Legea off-shore, care deschide drumul exploatării gazelor naturale din Marea Neagră, de către România, nu va aduce niciun beneficiu țării, dar, mai ales, cetățenilor de rând, care o duc din ce în ce mai greu. Este opinia deputatului nefiliat de Buzău, Nicolae Roman, care precizează că punctul său de vedere, referitor la o lege extrem de importantă pentru viitorul energetic al României, nu a putut fi auzit de la tribuna Parlamentului, deoarece nu a fost lăsat să vorbească.

Nicolae Roman nu și-a putut exprima părerea nici la dezbaterile privind modificarea Codului Administrativ. Deputatul de Buzău afirmă că ar fi dorit să propună ca toți primarii, președinții de Consilii Județene și chiar consilierii locali să aibă dreptul la cel mult 3 mandate consecutive. Roman consideră că după 3 mandate, aleșii locali nu mai dau randament, pentru că se complac în rutină.

Parlamentarul de Buzău afirmă că mai multe propuneri de-ale sale nu sunt luate în considerare. Un exemplu este un proiect de act  normativ referitor pedepisrea tuturor celor care comit fapte de  înalta trădare și subminarea economiei naționale. Acest proiect a fost ignorat în repetate rânduri, nefiind introdus pe ordinea de zi a Senatului și Camerei Deputaților

În schimb, Nicolae Roman așteaptă răspunsuri certe în cazul a două interpelări formulate chiar în această săptămână. Într-un dintre ele, deputatul de Buzău îi solicită premierului Nicolae Ciucă să precizeze valoarea sumelor alocate de Guvern, până în prezent, pentru refugiații din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =