ALIMENTE PE CARE TREBUIE SĂ LE MĂNÂNCI ÎN LUNA MAI

0
417

Suntem la mijlocul primăverii, moment oportun pentru a ne umple frigiderul cu fructe şi legume de sezon, gustoase şi foarte sănătoase. Dar care sunt aceste alimente specifice lunii mai?

Căpşuni

Căpşunile sunt bogate în vitaminele C, B, E şi K, dar şi în minerale precum fier, sodiu, fosfor, magneziu, calciu şi potasiu. Aceste substanţe nutritive au efecte remineralizante, antibacteriene, antivirale şi tonifiante asupra organismului. Consumul de căpşuni este asociat cu ameliorarea afecţiunilor ficatului şi susţinerea sistemului imunitar.

Cireşe

Probabil vor avea inițial, un preţ extrem de mare, dar pe măsură ce producătorii autohtoni îşi vor scoate la înaintare producţia, îţi vei permite să îţi faci pofta cu vârf şi îndesat. Şi chiar îţi recomandăm să nu ratezi ocazia, pentru că cireşele sunt foarte indicate în curele de slăbire. Asta pentru că au un conţinut bogat în fibre şi unul foarte scăzut de calorii! În plus, sunt recomandate şi persoanelor diabetice, care nu mai trebuie să îşi facă griji în privinţa glicemiei.

Caise

Consumă în luna mai caise proaspete, care sunt bogate în vitamina A, necesară pentru îmbunătăţirea acuităţii vizuale, a sistemului imunitar, a celui reproducător, dar şi pentru sănătatea pielii, a dinţilor şi a oaselor. De asemenea, caisele conţin  mult potasiu, un mineral care ajută la echilibrarea nivelului de lichide din ţesuturi,conferă inimii protecţie şi sprijină buna funcţionare a musculaturii, precum şi a digestiei.

Sparanghel

În luna mai găseşti cel mai bun sparanghel, pentru că acum e sezonul lui! Şi, având în vedere că are în compoziţie 90% apă, este foarte sărac în calorii, deci foarte indicat în dietele de slăbire Dar sparanghelul este indicat şi pentru beneficiile sale asupra sănătăţii! Fiind bogat în vitaminele C, B şi E, dar şi în acid aspartic, sparanghelul este benefic pentru rinichi, datorită efectului său diuretic. Mai mult decât atât, sparanghelul este considerat un prebiotic natural.

Anghinare  

O legumă preţuită pentru beneficiile sale extraordinare asupra sănătăţii este şi anghinarea, care se asemenea îşi face apariţia prin pieţe şi magazine în luna mai. Consumul de anghinare este indicat pentru ameliorarea tulburărilor digestive, cum ar fi diareea sau constipaţia, dar şi pentru reglarea glicemiei şi a tensiunii arteriale.  De asemenea, anghinarea este „balsam” pentru ficat şi reduce în mod natural nivelul de colesterol din sânge.

Ceapă verde

În luna mai, dar şi mai devreme, de prin februarie, te poţi bucura de minunata ceapă verde, dulceagă şi proaspătă. Această legumă este o sursă excelentă de vitamine B şi C, fosfor, acid folic, potasiu şi mangan, nutrienţi care au efect antioxidant şi îţi protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.

Salată verde

Nimic nu se compară cu o salată verde de primăvară, cu frunzele ei fragede şi proaspete! Iar în luna mai te poţi bucura de ea fără restricţii. Are atât de puţine calorii, dar atât de multe beneficii pentru sănătatea şi silueta ta. În primul rând, te ajută să slăbeşti, pentru că o tufă mare de salată are doar 75 de calorii, o nimica toată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 50