FRUCTE ȘI LEGUME BOGATE ÎN FIBRE

0
306

Esențiale pentru o digestie sănătoasă, avem nevoie în fiecare zi de fibre pentru un tranzit intestinal normal și pentru a preveni afecțiuni cronice foarte neplăcute.

FISTICUL CRUD este una dintre cele mai bune surse de fibre vegetale de fibre, cu aproximativ 10 grame de fibre pentru 100 de grame de fistic.

La fel de bune sunt și NUCILE SAU MIGDALELE, dar crude și nesărate, pentru a vă bucura din plin de beneficiile lor.

LINTEA poate nu este pe placul tuturor, dar puteți pregăti multe rețete din linte proaspătă sau conservată (prefiartă) și dacă aveți nevoie rapid să reglați aportul zilnic de fibre este una dintre cele mai bune alegeri.

MAZĂREA CONGELATĂ este ușor de găsit în orice perioadă a anului atunci când nu aveți mazăre proaspătă, poate fi folosită pentru o gamă largă de rețete, este plină de vitamine, are o culoare revitalizantă și este o excelentă sursă de fibre. În 250 de grame de mazăre crudă veți găsi aproximativ 8 grame de fibre, așa că profitați din plin. Și, în plus, are relativ puține calorii.

MERELE sunt una dintre cele mai bune gustări naturale, ușor de găsit oricând și, în plus, sunt disponibile mai multe soiuri pline de savoare și vitamine.

Nu evitați nici PERELE, mai ales atunci când sunt bine coapte, zemoase și aromate, și, ca în cazul tuturor fructelor, se recomandă să le mâncați proaspete și nu sub formă de suc sau preparate termic (coapte sau fierte), dacă vreți să oferiți corpului cât mai multe fibre.

PRUNELE PROASPETE, bine coapte și aromate, dar mai ales cele uscate cu aroma lor inconfundabilă sunt o altă sursă binecunoscută de fibre alimentare, fiind recomandate celor care se confruntă cu un tranzit intestinal dificil sau îngreunat.

CONOPIDA este o alta legumă versatilă, ce poate fi folosită în bucătărie în diverse moduri, dar dincolo de gustul plăcut și de culoare este și o bună sursă de fibre necesare unei digestii sănătoase.

Alegeți BANANELE, unele dintre cele mai iubite fructe, mai ales dacă suferiți de crampe, balonare sau un tranzit intestinal prea accelerat.

ZMEURA proaspătă sau congelată reglează digestia, are multă vitamina C, dă un plus de energie și întărește sistemul imunitar, dar la fel de bine vă puteți bucura și de mure, afine sau căpșune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 87