PRÂNZUL LA TERASĂ, CA LA BUNICA ACASĂ

0
250

Multe zone cu potențial turistic din România sunt încă sărace în pensiuni și localuri, unde drumeții își pot ostoi foamea. A fost până de curând și cazul patriei Chihlimbarului, adică zona Pătârlagele – Colți, din județul Buzău, o zonă rurală foarte frumoasă și cu multe atracții turistice. Aici, de câteva săptămâni, un cuplu de tineri își răsfață clienții cu bunătăți naturale, preparate ca la mama acasă.

Soții Cristi și Ionela Sburlan sunt proprietarii punctului gastronomic local din Valea Sibiciului, zonă străbătută de turiștii care ajung la Muzeul Chihlimbarului de la Colți și Biserica în stâncă de la Aluniș. Ionela gătește zinic pentru călătorii care aleg să le treacă pragul, epuizați și înfometați din cauza aerului tare de munte.

Clienții punctului gastronomic din Valea Sibiciului stau la mese aranjate pe terasa casei, în aer liber, înconjurați de un peisaj superb. Au șansa să încerce, chiar și numai pentru câteva ore, traiul tihnit și sănătos de la țară. Un meniu complet la punctul gastronomic „Casa Gustului” costă 60 de lei de persoană.

Cristian și Ionela au revenit acasă anul trecut, după ce au lucrat 18 ani în hoteluri și restaurante din străinătate. Ca să-și poată transforma gospodăria în punct gastronomic, adică local de alimentație publică, familia Sburlan a investit peste 20.000 de lei în lucrări de extindere a casei și terasei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 10