EVENIMENT UMORISTIC, SÂMBĂTĂ, LA RÂMNICU SĂRAT

0
251

Este vorba despre Festivalul Național de Epigramă ,,Cât e Buzăul de mare”, care se va desfășura, în județul Buzău, în perioada 6-8 mai 2022. Aflat la a cea de-a XXIII-a ediție, festivalul de tradiție a găzduit an de an, umoriști de mare calibru din țară și de pe celălalt mal al Prutului. În acest an, la inițiativa râmnicencei Mirela Grigore, membră a Uniunii Epigramiștilor din România și membră a Cenaclului ,,Nicolae Grigore Mihăescu –NIGRIM”, municipiul Râmnicu Sărat va găzdui, sâmbătă, toată suflarea epigramatică care va participa, la Buzău, la această amplă manifestare umoristică.

Evenimentul de la Râmnicu Sărat evocă personalitatea lui Ion. I Pavelescu, fratele epigramistului Cincinat Pavelescu. În cadrul evenimentului va fi acordată și diploma de excelență ,,Ion I. Pavelescu” unei personalități prezente la festival. Această acțiune va fi punctul de pornire al unui proiect cultural de perspectivă legat de scrierea epigramatică cu parfum de epocă, făcută de Cincinat Pavelescu și Ion. I Pavelescu.

La evenimentul din Rm. Sărat vor fi prezenți invitați de peste Prut, precum academicianul Mihai Cimpoi și Valeriu Matei, scriitor și om politic, George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România, dar și Mihai Sălcuțan, vicepreședintele Uniunii Epigramiștilor din România. În deschidere, la Primăria Râmnicu Sărat, va fi prezentat un scurt program de versuri umoristice din creația poetelor Vali Slavu și Mirela Grigore, susținut de elevii clasei a III-a B din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1, moment care va fi secondat de vocea elevei Maria Ilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 + = 83