FELIX RACHE INSTITUIE ,,PREMIUL SIMONA CATRINA” PENTRU CEL MAI BUN REPORTAJ, APĂRUT ÎN PRESA BUZOIANĂ

0
348

,,Dragi ziariști și foști colegi,

Ziua internațională a libertății presei îmi dă din nou ocazia să vă mulțumesc pentru contribuția constantă pe care o aveți la bunul mers al societății și să vă transmit cele mai bune gânduri. Deși uneori politicienii par să uite importanța muncii voastre, evenimente tragice precum războiul de astăzi din Ucraina ne reamintesc tuturor unde pot duce suprimarea libertății de expresie și transformarea presei într-un simplu instrument de propagandă al puterii.

Pentru că județul Buzău a avut mereu jurnaliști talentați și îmi doresc ca această tradiție să continue mult timp de-acum încolo, aș vrea să vă anunț astăzi instituirea „Premiului Simona Catrina” pentru reportaj. Premiul este un omagiu adus talentatei jurnaliste buzoiene Simona Catrina, fosta noastră colegă plecată mult prea devreme dintre noi, și va recompensa anual cel mai bun reportaj apărut în presa buzoiană. Jurizarea va fi făcută de ziariști de la toate instituțiile media din județul Buzău, valoarea premiului, acoperită integral de mine, fiind de 1000 de euro.

Simona Catrina a fost un condei aparte în presa românească. Născută la Buzău, a terminat liceul „Mihai Eminescu” din orașul nostru și apoi Facultatea de Litere la București. Jurnalistă și scriitoare cu mult umor și ironie fină, Simona a scris pentru „Național”, „Libertatea”, revista „Tango” și multe alte publicații. Instituirea unui premiu pentru jurnalism în amintirea sa sper să îi inspire pe tinerii jurnaliști din Buzău să fie mai buni, profesioniști și dedicați acestei frumoase meserii”.

Felix Rache, vicepreședinte Consiliul Județean Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 31