TRATAMENTE NATURISTE PENTRU EXCES DE COLESTEROL

0
423

Colesterolul are rol metabolic şi din el se sintetizează o serie de alte substanţe esenţiale pentru organism, fiind implicat în sinteza acizilor biliari, hormonilor şi a vitaminei D. Colesterolul face parte din clasa lipidelor, alături de trigliceride, acizi graşi, şi este un component esenţial al tuturor membranelor celulare.

Limite normale

  • Există două tipuri de colesterol: HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterol bun) şi LDL (lipoproteine cu densitate mică sau colesterolul rău).
  • În principiu, un total de 200 mg/dl colesterol este considerat drept normal.Preventiv, valorile colesterolului trebuie măsurate în fiecare an.
  • În schimb, dacă nivelul colesterolului tău este mult peste medie, adoptarea unui stil de viaţă sănătos te poate ajuta să-l scazi cu aproximativ 20 de procente: mişcarea (cel puţin 30 de minute zilnic), normalizarea greutăţii corporale, dar şi o alimentaţie corectă.
  • Ficatul deţine rolul central în reglarea colesterolului în organism, la acest nivel ajungând colesterolul ingerat din alimente, colesterolul sintetizat în diferite ţesuturi, în special în intestin şi ficat, de aici fiind eliminat ca atare sau sub formă de săruri biliare, prin bila, în lumenul intestinal.

Remedii naturiste

Suc de portocale la micul dejun – Proaspăt stors, sucul de portocale ingerat dimineaţă are un efect benefic asupra echilibrului lipidic. Într-un studiu recent, persoanele cărora li s-a cerut să bea trei pahare de suc pe zi au înregistrat o scădere a valorilor colesterolului de 21%. Bea sucul la maximum 5 minute după ce l-ai stors, pentru că lumina zilei distruge vitamina C.

Fulgii de ovăz reprezintă o sursă excelenţă de fibre solubile, care tapisează intestinul cu un soi de gel şi reduce absorbţia grăsimilor ingerate. Consumul în fiecare dimineaţă a unui bol cu fulgi de ovăz, amestecaţi cu iaurt degresat, produce un efect hipocolesterolemiant semnificativ.

Prunele, fasolea uscată, vinetele şi sparanghelul sunt, de asemenea, surse bune de fibre solubile. boabele de muştar, înghiţite cu apă, antrenează o scădere a LDLului de circa 7%.

Boabele de muştar, înghiţite cu apă, antrenează o scădere a LDLului de circa 7%.

Ceapa roşie este bogată în sulf, care creşte nivelul colesterolului „bun”, şi inquercetina, un antioxidant care combate LDL-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 53