„ŢINUTUL BUZĂULUI”, OFICIAL GEOPARC UNESCO

0
277

Ziua de 21 aprilie 2022 va ramane un reper în istoria județului Buzău. „Ţinutul Buzăului” a devenit, oficial, Geoparc internațional UNESCO, al doilea din România, după „Ţara Haţegului”. Distincția a fost oferită de către consiliul director al UNESCO, prin intermediul unei videoconferințe.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu,  a ținut să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la acest proiect.  „Ținutul Buzăului” are și un logo, care va apărea pe toate materialele promoționale. Brandul „Buzău Land” va fi promovat la nivel național și internațional, la diferite târguri de turism.

Proprietarii de hoteluri și pensiuni din zona de munte a județului se așteaptă la un număr mai mare de turiști. În același timp, rerezentanții HORECA și-au propus să ofere servicii de cazare la standarde și mai ridicate.

Încă din acest an, „Ţinutul Buzăului” va beneficia de un buget anual. O parte din buget va fi asigurată de Consiliul Judeţean Buzău, iar cealaltă, din fondurile Asociaţiei ”Ţinutul Buzăului”, prin donații și sponsorizări.  Alături de „Buzău Land”, alte 7 regiuni din lume au devenit georparcuri internaționale recunoscute de UNESCO.

La evenimentul de ieri, de la sediul Consiliul Județean, a fost prezent și Marcel Ciolacu, președintele PSD, buzoian de origine. În prima parte a zilei, Marcel Ciolacu și zeci de membri PSD Buzău au participat la plantarea unor copaci pe raza comunei Țintești, acțiune de împădurire prin care s-a celebrat „Ziua Internațională a Pământului”.

Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții pitorești ale Ținutului Buzăului din zona de curbură a Carpaților. Joi, alături de „Buzău Land”, alte 7 regiuni din lume au devenit georparcuri internaționale recunoscute de UNESCO.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 89