CONTROALE ÎN BISERICI, ÎNAINTE DE PAȘTI

0
305

An de an, înaintea sarbatorilor pascale, pompierii verifica lacasurile de cult, în care vor fi oficiate slujbe religioase în noaptea de Inviere.

Zilele acestea, angajatii ISU au trecut pragul bisericilor şi mănăstirilor şi au verificat respectarea condiţiilor de securitate la incendiu sau protecţie civilă, dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor, precum şi starea acestora.

De asemenea, a fost verificată existenţa rezervoarelor de apă pentru incendiu şi posibilităţile practice de folosire ale acestora, dar şi modul de amenajare a spaţiilor şi locurilor pentru arderea lumânărilor pe timpul slujbelor religioase.

Preoţilor le-a fost recomandat să desfăşoare slujbele religioase în exteriorul bisericilor, iar în situaţia în care acestea se organizează în interior, să limiteze accesul credincioşilor, astfel încât să nu se supraaglomereze lăcaşul de cult.

Totodată, în situaţia în care se permite accesul credincioşilor în interiorul în lăcaşurilor de cult, preoţilor li s-a solicitat să menţină deschise uşile de acces sau evacuare în sau din biserică.

Pompierii au cerut îndepărtarea covoarelor şi mobilierului din zona centrală a bisericilor, care nu sunt fixate ferm de pardoseală.

O atentie sporita trebuie acordata si organizării slujbelor religioase în bisericile din lemn, unde pompierii au interzis aglomerarea credincioşilor în interior, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici şi prezintă risc de incendiu.

Angajatii ISU recomandă credincioşilor care participă la slujbele religioase să ţină lumânările aprinse la distanţă de haine, păr, mobilier, coroane sau alte obiecte de cult din materiale combustibile din interiorul biserici şi să evite deplasarea cu lumânările aprinse în autovehicule.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 63