JAFUL ANULUI, LA O FABRICĂ DE BLUGI

0
295

Trei tineri, din județul Prahova, au pus la cale jaful anului, la Buzău. Ei au intrat în sediul unei fabrici de blugi și au furat marfă în valoare de 100.000 de euro. Tinerii prahoveni, cu vârste cuprinse între 24 și 42 de ani, au dat lovitura în două nopți. Prima dată au intrat prin efracție în sediul firmei de confecții, la finele lunii septembrie, anul trecut. Au revenit, apoi, la jumătatea lunii februarie, anul acesta. În total, suspecții au furat aproape 600 de perechi de blugi. ,,Din cercetări a reieşit că, în nopțile 30 septembrie/1 octombrie 2021 şi 16/17 februarie a.c., bănuiții ar fi pătruns, prin forțarea unei ferestre, într-o societate comercială din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras 570 de articole de îmbrăcăminte de marcă înregistrată”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.

Cei trei prahoveni nu au ales o societate oarecare, ci una patronată de un cetățean italian, care fabrică blugi sub cele mai cunoscute branduri internaționale, pentru diverse țări. Blugii aveau un preț de piață de 700-800 de euro/ bucata. Potrivit anchetatorilor, hoții acționau la comandă. Clienții le spuneau ce tip de produs își doresc și ce mărime. Polițiștii au intrat în alertă, după ce reprezentanții firmei au sesizat furtul. Zilele trecute, după ce i-au identificat pe hoți, oamenii legii au descins la locuințele acestora.

,,Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 5 mandate de percheziții domiciliare la imobilele utilizate de persoanele bănuite. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe medii de stocare și un autoturism a cărei proveniență nu a putut fi dovedită de către bănuiţi cu documente legale. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, se mai arată în comunicat. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cum au reușit hoții să intre în sediul fabricii fără a fi observați de către paznici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 94