TRUCURI SIMPLE CA SĂ FACI CASA ,,LUNĂ”

0
409

Odată cu venirea sărbătorilor de Paşte, locuinţa ta are nevoie de o curăţenie generală. Nu te speria! Dacă ştii cum să le organizezi, va fi floare la ureche! Iată mai jos câteva lucruri esenţiale de care ar trebui să ţii cont ca să ai casa curată lună!

  1. Sortează hainele. Eliberarea spaţiului este primul lucru pe care trebuie să îl faci. Sortează hainele curate de cele murdare, aşază-le în dulapuri, în coşul cu rufe sau în maşina de spălat. Pe cele pe care nu le mai foloseşti, le poţi depozita în cutii sau le poţi dona celor nevoiaşi.
  2. Spală geamurile. Ferestrele reprezintă partea cea mai expusă a casei tale. Privită din exterior, o fereastră poate spune multe lucruri despre oamenii din spatele ei. Spălatul geamurilor anunţă întotdeauna o curăţenie generală. Produse speciale care nu lasă urme sau pur şi simplu apă cu oţet, raclete performante sau hârtie de ziar sunt metodele pe care ar trebui să le cunoască orice gospodină.
  3. Aspiră covoarele. Aspiratorul reprezintă cea mai rapidă şi eficientă modalitate de curăţare a covorului şi a podelei. Aspirarea şi spălarea podelei reprezintă o ultimă etapă a curăţeniei. Ar fi fost ideal să le duci la o curăţătorie chimică, dar nu mai ai timp. Programările se fac din timp în perioada aceasta.
  4. Spală aragazul şi cuptorul. Petele de pe aragaz ne dau mari bătăi de cap. Pentru a le putea curăţa mai uşor, înmoaie-le cu detergent de vase obişnuit şi lasă să acţioneze 15 minute. Poţi folosi o gamă variată de produse naturale – îndepărtează cu zeamă de lămâie grăsimile şi curăţă petele de arsură cu bicarbonat de sodiu. Foloseşte şi sare fină amestecată cu câteva picături de oţet.
  5. Dezinfectează frigiderul. Înainte de a începe curăţarea frigiderului, acesta trebuie scos din priză şi eliberat de produsele alimentare. Apoi, înarmează-te cu o cârpă curată sau cu un burete de bucătărie şi treci la treabă. Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut, a petelor şi resturilor de mâncare foloseşte oteţ sau zeamă de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 36