FURTUNĂ DE PRAF, ÎN BĂRĂGAN

0
244
Sursa foto: smeeni.com

O furtună puternică de praf a măturat, ieri, câmpiile din județul Buzău! În cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Moldovei, viteza vântului a depășit la rafală 70 de km/h. Imaginile cu furtuna de praf au fost surprinse între localitățile buzoiene Pogoanele și Smeeni, unde șoferii au avut probleme pe porțiuni mari din Drumul Naținal 2C, din cauza vizibilității care, pe alocuri, se apropia de zero.

Cei care au tranzitat, ieri, această porțiune de drum național s-au afundat într-o perdea de praf care se ridica la zeci de metri înălțime. Odată cu praful de pe câmp, au fost cărate spre marginile satelor resturi de vegetație uscată și multe gunoaie. Același fenomen s-a înregistrat și pe drumul național 85, între localitățile Costești și Urziceni.

Fenomenul a luat amploare în ultimii ani, în zona de câmpie din Bărăgan, pe fondul lipsei precipitațiilor, dar și al eroziunii solului. Agricultorii din zonă spun că solul înregistrează în această perioadă o lipsă mare de apă, după ce iarna care s-a încheiat nu a adus niciun centimetru de zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 55 = 59