RECENSĂMÂNT CU MULTE NOUTĂȚI

0
444

Recensământului Populației și Locuințelor, aflat în plină desfășurare, a debutat pe 14 martie, cu autorecenzarea on-line. Este un proces care nu durează mai mult de 15-20 de minute și care se poate face de pe smartphone, tabletă, laptop sau calculator. Autorecenzarea se realizează până pe 15 mai 2022, prin platforma www.recensamantromania.ro.  Cei care doresc să facă acest lucru trebuie să completeze, mai întâi, un chestionar de preînregistrare și abia apoi pot trece la completarea formularului de autorecenzare.

Persoanele care nu reușesc să parcurgă toți pașii autorecenzării pot apela la suportul unor specialiști, care activează în punctele de autorecenzare înființate la nivelul fiecărei primării din țară. Autorecenzarea va determina, în primul rând, câte persoane locuiesc efectiv într-o unitate administrativ teritorială, chiar dacă acestea nu au și domiciliul în acea localitate.

Autoritățile spun că momentul de referință al Recensământului este data de 1 decembrie 2021. După finalizarea procesului de autorecenzare, recensământul va continua cu etapa a doua. Astfel, în perioada 16 mai – 17 iulie 2022, recenzorii vor realiza, în teren, colectarea prin interviu față în față, asistată de calculator, a înregistrărilor individuale, pentru acele persoane care nu s-au autorecenzat on-line. În primele 5 zile ale recensământului, Institutul Național de Statistică a recepționat aproape 520.000 de chestionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =