TICHETE SOCIALE PENTRU ELEVII DEZAVANTAJAȚI

0
252

Pentru prevenirea abandonului școlar, elevii din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial care provin din familii cu venituri mici vor primi si în acest an ajutor financiar, pentru rechizite și haine, sub forma unor tichete sociale. Sumele vor fi distribuite elevilor începând de luna viitoare. Biletele de valoare  vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziția de materiale școlare necesare frecventării școlii.Tichetul, în valoare nominală de 500 de lei se acordă o dată pe an, iar de acesta pot beneficia copiii din învățământul preșcolar, cel primar sau gimnazial de stat, care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară , adică 1.275 de lei. Cei 500 de lei vor fi încarcați pe un card electronic.

După cum au anunțat recent autoritățile, cardurile vor fi transmise către inspectoratele școlare județene până la finalul lunii martie, iar în luna aprilie va începe distribuirea lor către beneficiarii finali și virarea sumelor alocate pentru anul școlar în curs pe carduri. Cu banii de la stat se vor putea cumpăra materiale școlare, precum articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, dar si  articole de vestimentație. Banii de pe aceste carduri se pot folosi doar în magazinele partenere, care oferă articole pentru sprijin educațional și accepta tichete sociale. Părinții  trebuie să caute  on-line aceste magazine sau pot alege din lista pe care ar trebui să o primească odată cu cardul electronic. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Atenție însă, cardul nu permite retrageri de numerar de la automatele bancare, acesta putând fi utilizat doar la magazinele partenere. Autoritățile îi roagă pe beneficiari și pe părinți, respectiv tutori să păstreze cardul, după cheltuirea banilor, pentru a putea fi refolosit, în eventualitatea în care programul va continua în anii viitori. În total, 235.000 de elevi din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, care riscă să abandoneze școala din cauza condițiilor sociale vor primi anul aceste câte 500 de lei.  Proiectul „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”, a fost lansat  anul trecut, proiectul fiind finanțat din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =