BUZOIENII SOMAȚI SĂ-ȘI PREGĂTEASCĂ ADĂPOSTURILE ANTI-AERIENE

0
271

Murăturile și lucrurile depozitate în adăposturile anti-aeriene din municipiul Buzău au fost evacuate. Decizia a fost luată de reprezentanții Protecției Civile, care au dispus eliberarea acestora în 24 de ore. Anunț care a fost de altfel criticat de către prefectul județului Daniel Țiclea pe motiv că, deși se cere implementarea măsurii respective, comunicarea trebuia făcută mai atent. Locatarii totuși s-au conformat și au eliberat beciurile improvizate. În urma lor au rămas munți de gunoaie, care au fost ridicate de reprezentanții serviciului de salubritate.

Acest pensionar s-a trezit cu noaptea în cap să-și golească boxa de la subsol, hotărât să nu depășească nici măcar cu un minut termenul de numai 24 de ore transmis de Protecția Civilă. Vizați de măsura dispusă de Primăria Buzău sunt locatarii din peste 30 de blocuri din oraș, cele marcate cu triunghiul albastru pe fond portocaliu, simbolul Protecției Civile. Cei mai  mulți oameni s-au conformat și au eliberat repede spațiile destinate apărării populației în caz de război.

Locatarii au rămas acum fără loc de depozitare pentru butoaiele cu murături sau compot, dar sunt convinși că aceste adăposturi îi vor salva la nevoie. Reprezentanții Protecției Civile din Buzău susțin că aceste adăposturi vor fi amenajate, însă abia după vor primi suficiente fonduri de la Guvern. În municipiul Buzău sunt 39 de adăposturi de protecție civilă, dintre care doar 28 sunt publice. Un astfel de adăpost poate primi între 200 și 500 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 25