TOATE MĂSURILE DE PROTECȚIE, ELIMINATE

0
384

Starea de alertă sanitară a încetat în România, iar toate restricţiile impuse de autoritati, in contextul pandemiei, au fost eliminate. Masca nu mai este obligatorie nici în spațiile închise. Rămâne totuși recomandarea de a o purta dacă în jur sunt mai multe persoane sau în spațiile deschise aglomerate, precum piețe, dar și în unitățile sanitare și de învățământ. Nu mai există limitări pentru accesul în magazine sau instituţii publice, iar certificatul de localizare sau cel sanitar nu mai sunt necesare. Se pot organiza concerte și mitinguri.

Actele expirate în timpul stării de alertă, precum cartea de identitate sau permisul de conducere, rămân valabile încă 90 de zile de acum înainte. Cursurile școlare nu se mai suspendă la apariția cazurilor de SARS-CoV-2 și nu se mai acordă șomaj tehnic pe motiv de criză sanitară. Carantinarea persoanelor care vin din alte țări a fost anulată. Magazinele şi localurile pot rămâne deschise şi după ora 22.00, iar angajaţii nu mai pot fi trimişi în regim de telemuncă, iar programul de muncă nu se mai decalează.

Ministrul Sănătăţii spune că actuala situație epidemiologică, cu 5.500 de cazuri noi, ne recomandă să fim prudenți. România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020. Cinci valuri pandemice au fost pe teritoriul ţării în această perioadă, fapt care a impus măsuri de protecţie sanitară. După doi ani de pandemie, bilanţul COVID-19 numără, oficial, peste 2,7 milioane  de cazuri de infectare cu noul coronavirus și aproape 64 de mii persoane decedate din cauza complicațiilor bolii Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 20