MAIDANEZII, O PROBLEMĂ FĂRĂ REZOLVARE

0
255

Câinii maidanezi, agresivi, s-au înmulțit peste măsură, în muncipiul Buzău, iar capturarea lor a devenit o problemă complicată, favorizată de legile în vigoare. Problema câinilor fără stăpân care au împânzit străzile orașului a fost dezbătută și în cea mai recentă ședință a Consiliului Local Muncipal Buzău.  Directorul Urbis Serv, societate care gestionează problema maidanezilor, a ridicat din umeri a neputință arătând că, într-o lună, sunt capturați cel mult 30 de câini. El a declarat că angajații serviciului de ecarisaj sunt limitați în acțiune de legislația în vigoare, iar pe de altă parte, sunt hărțuiți de apărătorii animalelor.

Mai mult, aceeași legislație a făcut ca societatea Urbis Serv să nu mai reușească șă își acopere costurile necesare pentru plata salariaților pe care legea îi impune la adăpostul de câini. Cu problema câinilor fără stăpân, dar și cu pericolele reprezentate de aceștia se confruntă mai toate localitățile județului. Din acest motiv, unii consilieri au solicitat societății Urbis Serv să încheie contracte cu primăriile din județ tocmai pentru a merge să captureze câinii fără stăpân.

Responsabilii Primăriei Buzău consideră că, în prezent, capturarea câinilor este într-un blocaj total, iar problema câinilor fără stăpân poate fi rezolvată, în fiecare localitate, numai prin schimbarea legislației. Acest lucru a reieșit și în urma unor discuții recente între primarii din județ și reprezentanții Prefecturii.  În urmă cu două săptămâni, pe strada Bazalt din municipiul Buzău, două eleve au fost atacate de un câine fără stăpân. Una dintre adolescente a fost muşcată, iar cealaltă s-a ales cu hainele sfâşiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 26