BANCA DE GENE A DEVENIT FUNCȚIONALĂ

0
1052

Veste extrordinară de la Ministerul Agriculturii! După  trei ani de incertitudine, Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale, de la Buzău, a devenit funcțională! Instituția este condusă de către cercetătorul buzoian Costel Vânătoru, cel care, până de curând, și-a desfășurat activitatea la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău.

Banca de gene de la Buzău funcționează, deocamdată, cu jumătate din necesarul de angajați, însă organigrama ar putea fi completă până la sfârșitul anului. Banca de gene, care are sediul în Parcul Crâng din municipiul Buzău, va conserva patrimoniul genetic vegetal, aflat în prezent la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău si de pe cuprinsul țării, care cuprinde peste 10.000 de soiuri de legume, plante medicinale și aromatice pe cale de dispariție.

Beneficiarii acestei bănci de resurse genetice vegetale vor fi toate unitățile de cercetare dezvoltare din domeniul legumiculturii, floriculturii, plantelor aromatice si medicinale, din țară și străinătate. Guvernul a aprobat înființarea Băncii de Gene de la Buzău în 2019, pe vremea fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea, la inițiativa edilului municipiului Buzău, Constantin Toma. Din păcate, din cauza lipsei finanțării de la Guvern, instituția nu a putut să își desfășoare activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 41