PERFORMERA BUZOIANĂ ÎN ATLETISM, MARINA BABOI: SPRINTUL ESTE UN MOD DE VIAȚĂ PENTRU MINE”

0
2679

2021 a fost un an al provocărilor pentru noi toți. Desigur că la fel a fost și în ceea ce privește domeniul sportului, al competițiilor sportive, tot mai reduse din cauza pandemiei. Chiar și așa, dacă vorbim despre buzoianca Marina Baboi, 2021 a fost un an plin de realizări, dacă ne uităm la rezultatele obținute la  evenimentele sportive la care a participat. Și, dacă la sport deja o știm drept una dintre atletele-minune, la învățătură evoluția sa este excepțională. La Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de educație fizică și sport, Marina a luat licența cu nota 10. Tot de anul trecut, ea este studentă la două mastere în cadrul aceleași Universități. Despre dorințele și obiectivele sale de viitor veți afla mai multe în cadrul următorului interviu:

Reporter: Cum ai descrie anul competițional 2021 pentru tine, în câteva cuvinte?

Marina Baboi: Un an cu o finală la 200m și o semifinală la 100m la Campionatul European U23, un an cu o semifinală la 60m la Campionatul European de seniori, un an cu două medalii balcanice de seniori, un an cu o finală la 200m câștigată la Campionatul European pe echipe, un an cu 6 titluri de campioană națională la seniori și U23 dar și o Cupă a României la 200m. În concluzie, nu poate fi decât un an foarte bun!

Rep.: Care a fost cel mai memorabil moment în 2021, cu o însemnătate aparte pentru tine?

M.B.: Cred că dacă ar fi să aleg m-aș opri la cele două zile de la Campionatul European U23 de la Tallinn, în care am alergat la calificări, în semifinală și în finală în proba de 200m, în toate cele trei curse realizându-mi ,,personal best” în această probă!

Rep.: Cum se descurcă un atlet ”full time” în România?

M.B.: După aproape 14 ani de alergat, nimic nu mai pare așa de dificil. Cele peste 11 luni pe an de antrenamente, cantonamentele, privațiunile pe care un sportiv de performanță și le impune în realizarea obiectivelor sale devin doar o obișnuință , un mod de viață , o profesie…. Poate că lipsa tuturor acestor lucruri ar fi ciudată și mi-ar crea într-adevăr probleme!

Rep.: Care este obiectivul tău cel mai înalt în atletism, pe care îl ai în gând şi pe care speri că îl vei atinge în concursuri în acest an, spre exemplu?

M.B.: Îmi doresc ca prin tot ceea ce fac să rămân permanent în topurile europene și mondiale, iar la un moment dat, să mă pot califica la Jocurile Olimpice!

Rep.: Ce-i trebuie unui atlet pentru a nu ceda în faţa unor curse solicitante?

M.B.: Cred că în primul rând trebuie să ai o tărie de caracter deosebită, dublată și de o pregătire foarte bună. Dacă la acestea se adaugă și experiența competițională la nivel înalt, atunci totul este perfect pentru orice start, împotriva oricăror adversari.

Rep.: Ce înseamnă sprintul, viteza pentru Marina Baboi?

M.B.: Sprintul este un mod de viață pentru mine, totul se învârte în jurul acestei activități: casă, masă, învățătură, profesie, etc.

Rep.: Care ar fi calitățile necesare unui sprinter?

M.B.: Multă răbdare, un pic de genă, multă ambiție și foarte multă muncă.

Rep.: Ce-ţi place mai mult: Buzăul natal ori Constanţa, cu marea şi briza sa, oraşul care te-a primit ca studentă?

M.B.: Sunt, am fost și voi rămâne întotdeauna buzoiancă!

Rep.: Cum se împacă studiul cu sportul?

M.B.: Anul trecut mi-am luat licența cu nota 10 la Universitatea Ovidius din Constanța, la Facultatea de educație fizică și sport. Tot de anul trecut sunt studentă la două mastere în cadrul aceleași Universități Ovidius: unul la Performanță în Sport – specializarea atletism, unde am intrat cu media 10 și celălalt master la Educație Fizică și Sport Școlar, unde am intrat cu media 9,90.

Rep.: Felicitări! Așadar cele două se îmbină perfect. Spune-mi, te rog, ai emoții când privești spre 2022, sau ești optimistă?

M.B.: Îmi doresc ca 2022 să fie cel puțin la fel de bun ca anul precedent, iar performanțele mele să fie din ce în ce mai bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =