PUNCTE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE

0
215

De vineri, 18 februarie 2022, buzoienii vor putea scăpa de deșeurile electrice, electronice și electrocasnice din case ducându-le la trei puncte de colectare din muncipiu. Este vorba despre un proiect derulat de Primăria Buzău, Asociația Ecotic și operatorul de salubritate  RER SUD SA. Cele trei containere sunt amplasate în Piața Centrală, în Piața Dorobanți 2 și la Complexul Crâng din cartierul Micro 14, buzoienii având posibilitatea de a le preda gratuit în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 12:00-16:00.

La fiecare punct de colectare va fi prezent un reprezentant al operatorului de salubrizare, care va prelua deșeurile. Containerele sunt ușor de identificat în teren. Ele sunt inscripționate corespunzător și au afișate toate informațiile necesare privind tipurile de deșeuri acceptate. Această soluție vine în întâmpinarea buzoienilor care doresc să se debaraseze rapid și în mod corect de astfel de deșeuri și care nu au spațiu pentru a le depozita temporar până la predarea lor în cadrul campaniilor semestriale.

În fiecare an, RER Sud Buzău desfășoară campanii semestriale de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice, direct de la domiciliu, în baza solicitării telefonice, conform programului anunțat în prealabil. De menționat că depozitarea deșeurilor, în afara spațiilor autorizate în acest scop, se sancționează cu amendă între 10.000 lei – 20.000 lei, pentru persoane fizice, și între 50.000 lei – 70.000 lei, pentru persoanele juridice.

Mai multe detalii despre lista deșeurilor acceptate la aceste puncte fixe de colectare, precum și alte detalii legate despre modul de gestionare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice, pot fi găsite accesând site-urile www.rersud.ro, www.ecotic.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 63