SEMNALE DE ALARMĂ, CÂND RINICHII SUFERĂ

0
323

Rinichii sunt organe responsabile de eliminarea reziduurilor din corp. Dacă rinichii nu funcționează cum trebuie, sănătatea întregului organism este compromisă. Iată câteva simptome asociate cu afecțiuni ale rinichilor care să vă ajute să identificați imediat problema și să luați măsuri cât mai repede.

UMFLĂTURILE

Din cauza faptului că rinichii nu mai funcționează cum trebuie, fața și picioarele vor începe să se umfle. Lucrul acesta se întâmplă atunci când rinichii nu elimină excesul de lichid din organism.

MODIFICĂRI ÎN URINARE

Semnele ce apar la început sunt următoarele: probleme la urinare, o senzație de presiune în timpul urinării, urina mai închisă la culoare, neagră, mai puțin frecventă și în cantități mai mici.

IRITAȚII ALE PIELII

Apariția mai multor iritații pe piele și mâncărimile de piele sunt de obicei semne ale problemelor rinichilor. Acestea sunt cauzate de deșeurile și toxinele care rămân în sânge și fac ca pielea să aibă un aspect nesănătos, uscat și iritat. Produsele cosmetice nu vă pot ajuta în această situație întrucât problema este în interior. Tot ce pot face este să amelioreze temporar situația pielii.

OBOSEALA

Atunci când rinichii sunt sănătoși și funcționează cum trebuie, produc eritopoietina, un hormon care induce producția mai multor globule roșii, responsabile cu transportul oxigenului în organism. Dacă nu sunt suficiente celule roșii, apare anemia, iar unul din semnele acesteia este o stare de oboseală generală, dar mai ales la nivelul creierului și mușchilor.

RESPIRAȚIE SCURTĂ

Respirația scurtă este un simptom asociat în general cu disfuncțiile renale. Atunci când corpul nu este oxigenat cum trebuie din cauza faptului că nu există suficiente celule roșii responsabile cu oxigenarea, se acumulează toxine în plămâni și intervin problemele cu respirația.

GUST METALIC ÎN GURĂ

Când toxinele și deșeurile se acumulează în sânge, gustul mâncării se schimbă și respirația vă fi una urât mirositoare. Este afectat și apetitul, mai ales pentru unele dintre alimente.

DURERILE

Este vorba de o durere mai ales în partea superioară a spatelui, adică exact zona în care sunt localizați rinichii. Durerea poate fi provocată și de formarea unor pietre la rinichi.

PROBLEME DE CONCENTRARE ȘI AMEȚEALĂ

Anemia este cauzată de proasta oxigenare a creierului care poate fi și un semn al problemelor la rinichi. Concentrarea vă va fi afectată, veți începe să aveți probleme de memorie și vă veți simți amețiți. Pentru a preveni problemele la nivelul rinichilor, încercați să aveți o dietă bazată pe alimente sănătoase, bogate în antioxidanți astfel încât să-i ajutați să funcționeze și să proceseze mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 38