CUM ALEGEM O PASTĂ DE DINȚI BUNĂ

0
322

Specialiștii sunt de părere că atunci când alegem o pastă de dinți, trebuie să ne gândim în primul rând la nevoile danturii noastre, și la ce ne lipsește pentru o sănătate orală cât mai bună.

Informații esențiale despre pastă de dinți

-Pasta de dinți pe care o folosim zilnic ne este recomandată de către toți medicii dentiști și are avantaje evidente pentru păstrarea unei sănătăți dentare cât mai bune

-Conținutul pastei de dinți poate varia în funcție de producător și de scopul ei principal, însă toate ar trebui să aibă o serie de componente comune fluor, agenți abrazivi, arome și agenți de vâscozitate.

  1. FLUOR

Este adăugat în compoziția majorității pastelor de dinți, fiind cel mai comun ingredient activ cu acțiune de prevenire a cariilor dentare. Fluorul este esențial dezvoltării puternice a smalțului dentar, precum și în favorizarea menținerii sale cât mai sănătoase.

  1. AGENȚI ABRAZIVI

Pe lângă fluor, agenții abrazivi sunt considerați componenți esențiali ai unei paste de dinți cu adevărat eficiente. Prin acțiunea lor pot îndepărta petele de la suprafața dinților, resturile alimentare care se lipesc de dinți și astfel favorizează apariția unui aspect sănătos al dinților. Cei mai folosiți agenți abrazivi sunt carbonatul de calciu și silicații.

  1. AROME

Îndulcitori artificiali sunt adăugați adesea pastei de dinți pentru a-i crește aroma și pentru a stimula gustul plăcut, căci nimănui nu îi place să se spele pe dinți cu o pastă cu gust rău. Scorțișoara sau lămâița sunt doar câteva din aromele care îmbogățesc sortimentul pastelor de dinți. Puteți alege și pasta de dinți cu aromă de caise, vanilie, pin, portocale sau levănțică.

  1. AGENȚI DE VÂSCOZITATE (DE ÎNGROȘARE)

Sunt foarte importanți pentru păstrarea texturii, consistenței și vâscozității pastei de dinți. Fără ei, pasta de dinți devine moale și nu o putem întinde pe periuță, ajungând chiar să se scurgă printre perii acesteia.

IMPORTANT!

-Pasta de dinți nu trebuie înghițită!

– Înghițirea ei poate determina apariția grețurilor, vărsăturilor și chiar diareei. Înghițirea în cantități crescute a pastei de dinți cu fluor poate avea efecte toxice asupra organismului.

-Specialiștii insistă ca părinții să nu folosească multă pastă în cazul copiilor, ci mereu să respecte indicațiile producătorului, care sunt trecute pe ambalaj.

-o bună sănătate orală nu înseamnă doar periaj, ci și folosirea aței dentare și a apei de gură, ele fiind la fel de variate ca și pasta în sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =