INCENDIILE NECONTROLATE, CALVAR PENTRU POMPIERI

0
330
Sursa foto: Arhivă

Flăcări uriașe au făcut scrum, ieri seară, stufărișul și vegetația uscată de pe o suprafață de peste 15 hectare de teren, între localitățile buzoiene Maxenu și Smeeni. Focul s-a întins rapid și doar o minune a făcut ca acesta să fie potolit de pompieri chiar înainte de a ajunge la biserica de lângă Fântâna Tămăduirii, din comuna Smeeni.

Pentru a ține focul departe de lăcașul de cult aflat lângă șosea, echipaje ale ISU Buzău, alături de pomperii voluntari din Smeeni, au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere. Incendiile necontrolate le dau mari bătăi de cap autorităților din județ. De la începutul anului și până acum, pompierii buzoieni au intervenit la 132 de incendii de vegetație uscată, fiind afectată o suprafață de aproximativ 1.400 de hectare.

Fenomenul incendiilor necontrolate a intrat și în atenția Prefecturii. În ultimele zile, patru echipe formate din reprezentanți ai Prefecturii Buzău, ISU, APIA, polițiști și jandarmi, s-au deplasat în zece comune din județ. În urma verificărilor, s-a constatat că trei dintre incendii se regăsesc în arii naturale protejate, ceea ce constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =