ESTE OFICIAL: PĂDUREA CRÂNG, PRELUATĂ DE PRIMĂRIA BUZĂU

0
310

Pădurea Crâng a fost preluată, oficial, în proprietate, de Primăria municipiului Buzău, după ce Guvernul a aprobat această modificare, pe 19 ianuarie. Este vorba despre cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde din oraş, aproximativ 178 de hectare care, a fost în proprietatea Romsilva. Protocolul de predare – primire a pădurii de la marginea orașului a fost semnat ieri, la sediul Regiei Naționale Romsilva, din Buzău.

Prin semnarea acestui document istoric, municipalitatea devine proprietarul Pădurii Crâng, dar îi revin şi o serie de obligaţii cu privire la conservarea şi regenerarea acesteia. Constantin Toma, primarul Buzăului, vrea să transforme pădurea Crâng, în următorii ani, în cea mai frumoasă pădure-parc din România.

Buzăul – sub diferite forme administrativ-teritoariale – a fost proprietar al acestei păduri, din 1881 până în 1948. După venirea comuniștilor la putere, prin naţionalizare, Pădurea Crâng a fost administrată de stat, la nivel central, prin Romsilva. Pădurea Crâng – alături de pădurea Frasinu și pădurea Spătaru – sunt ultimele rămășite ale Codrilor Vlăsiei, care acopereau mare parte din nordul Munteniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =