TOT MAI MULȚI MUNCITORI ASIATICI

0
364

Ministerul Muncii a dublat numărul avizelor pentru muncitorii care vin din Asia, pentru ca România să nu se adâncească și mai mult în criza forței de muncă. Numai la Buzău, sunt deja sute de muncitori asiatici pe șantiere, în restaurante și în fabrici. Din ce în ce mai mulți agenți economici din județ apelează la forță de muncă adusă din țări asiatice, pentru a-și menține afacerile în viață. Șase nepalezi sunt angajați la cea mai mare fabrică de conserve din România, Legume-Fructe Buzău.

Toți sunt calificați, ca operatori de utilaje, însă nu se dau la o parte când este nevoie de ei și la împachetat și stivuit borcanele cu bulion și suc de tomate. Bhuwan Bahadur Bista este șeful echipei de nepalezi de la fabrica de conserve din Buzău. Are 33 de ani și spune că este pentru prima oară plecat din țara sa. A ales să vină la muncă în România fără să stea deloc pe gânduri, pentru că știa de la alți conaționali că aici sunt condiții și câștiguri bune. Pentru mulți nepalezi, susține Bahadur, plecarea la muncă în România a devenit o șansă în plus pentru un trai mai bun.

,,România este o țară europeană în care condițiile de muncă sunt foarte bune. Toți nepalezii sunt tratați bine aici. Un alt avantaj este salariul mai mare. De asemenea, clima din România este ca în Nepal, foarte bună”, spune Bhuwan Bahadur Bista. Ministerul Muncii este gata să primească anul acesta un număr dublu de asiatici, care să ne scoată din criza forței de muncă. A fost dublat numărul avizelor de lucru pentru muncitorii care vin din Nepal, Sri Lanka, Bangladesh și India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 32