TABĂRA MĂGURA, READUSĂ ÎN PRIM-PLAN

0
311

Atragerea unui număr cât mai mare de turiști, în județul Buzău, în 2022. Este unul dintre obiectivele propuse de conducerea Consiliului Județean, la acest început de an. Pe lângă alte proiecte, autoritățile au în vedere readucerea în prim-plan a Taberei de sculptură de la Măgura, un obiectiv turistic important al județului Buzău.

Până acum trei ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional de la Măgura era locul ideal de petrecere al  amatorilor de grătare la iarbă verde. Din păcate, mulți dintre aceștia lăsau în urmă mormane de gunoaie. Între timp, accesul petrecăreților a fost interzis, iar în ultimii trei ani, s-a reușit igienizarea întregii suprafețe. De asemenea, multe dintre sculpturi au fost restaurate, proces care va continua și în acest an.

Dacă situația pandemică o va permite, la tabăra de la Măgura, în sezonul estival, Muzeul Județean și Centrul de Cultură și Artă vor organiza ateliere de lucru pentru elevi și studenți, spectacole folclorice și alte evenimente artistice. Tabăra de sculptură în aer liber, de la Măgura, conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de mari artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 18