SEMESTRUL AL 2-LEA, CU NOI REGULI SANITARE

0
345

Astăzi a început cel de-al doilea semestru școlar, cu noi reguli de funcționare a cursurilor în contextul pandemic. Închiderea școlilor și grădinițelor nu mai depinde de gradul de vaccinare al profesorilor, ci de gradul de ocupare al spitalelor din județ. Asta înseamnă că elevii vor putea merge în continuare fizic la școală și vor trece în online doar dacă rata de ocupare a paturilor destinate îngrijirii bolnavilor de COVID-19 depășește 75%. Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății ce conține măsura a fost publicat vinerea trecută în Monitorul Oficial. În prezent, potrivit autorităților, pragul nu este atins în niciunul dintre județele României, ceea ce înseamnă că astăzi, practic, toți elevii sunt în bănci.

Pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică, dacă acestea au trecut în regim on-line, gradul de ocupare al paturilor la nivel județean trebuie să scadă sub 70%. De asemenea, pe lângă modificările incluse, cursurile cu prezență fizică pot fi suspendate pentru zece zile dacă la nivelul unei unități de învățământ se înregistrează trei cazuri de infectare cu COVID-19 într-o clasă sau grupă, în decurs de șapte zile. Se păstrează regula intrării în on-line a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitate fizică suspendată. Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii, iar suspendarea în toată școala se face prin decizia Consiliului Judetean pentru Situatii de Urgență.

Totodată, de acum direcțiile județene de sănătate publică sunt obligate să publice în fiecare zi de joi rata de ocupare a paturilor din spitale. În cazul suspendării cursurilor în format fizic, părinții pot cere zile libere plătite de la angajator. Până acum, desfășurarea cursurilor în format fizic depindea, în localitățile în care se depășea incidența de 3 la mie, de rata de vaccinare a personalului din unitatea de invatamant , care trebuie sa fie de peste 60 %. Măştile textile nu mai sunt sunt permise şi nu se vor face nici teste pentru verificarea COVID a elevilor înainte de cursuri. Şcolarii vor avea din nou vacanţă, timp de două săptămâni, începând cu jumătatea lunii aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 63