CELE MAI VECHI CASE DIN BUZĂU, REABILITATE

0
698

Strada cu cele mai vechi case din municipiul Buzău, Cuza Vodă, ar putea avea o nouă față în următorii ani. Primarul Constantin Toma a anunțat că municipalitatea a demarat procedurile pentru atragerea de fonduri europene în vederea reabilitării clădirilor vechi de pe strada Cuza Vodă. În același context, edilul Buzăului a precizat că înainte de începerea lucrărilor, cetățenii care locuiesc în imobilele care aparțin Primăriei, de pe strada Cuza Vodă, vor fi evacuați.

Potrivit edilului Constantin Toma, chiriașii din locuințele sociale de pe strada Cuza Vodă, dar și din alte zone ale orașului, vor fi mutați pe strada Depozitului, acolo unde, începând chiar din acest an, primăria va construi locuințe sociale. Primarul Buzăului speră că în următorii ani, odată cu reabilitarea clădirilor vechi de pe Cuza Vodă, dar și a Pieței Dacia, zona cuprinsă între Bazar și Parcul Sfinții Îngeri să devină un punct de atracție pentru turiștii din țară, și nu numai.

În prezent, în Buzău există 44 de imobile considerate vulnerabile în cazul producerii unui seism major. Aproape jumătate dintre clădirile cu bulină roșie se află pe strada Cuza Vodă. Cele mai multe case de aici datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea și au fost ridicate de către negustorii vremii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 50