ELEVII DE GIMNAZIU ȘI LICEU SE ÎNTORC AZI LA ȘCOALĂ

0
90

Elevii de gimnaziu şi liceu se întorc astăzi la şcoală. Cel putin teoretic, pentru că mulţi dintre ei sunt în continuare cu părinţii în concediu, la munte sau prin staţiunile din ţară. Nu-şi fac griji pentru absenţe, pentru că părinţii au dreptul să motiveze 20 pe semestru. Din şcoli lipsesc în continuare şi testele de salivă. Oficial, unităţile de învăţământ mai au teste pentru o singură testare.

Elevii de gimnaziu şi liceu se întorc în bănci mai devreme cu o săptămână, din cauza vacanţei forţate de la sfârşitul lunii octombrie. Până pe 14 ianuarie, copiii vor recupera ce au pierdut în primul semestru din cauza pandemiei. Se pot da chiar şi teze pentru încheierea mediilor, dacă nu s-au susţinut înainte de sărbători.

Ministrul Educaţiei a modificat structura anului şcolar, pe 5 noiembrie. Prin urmare, semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie şi a dispărut vacanţa intersemestrială. Elevii vor mai avea vancanţă abia de Paşte.

Elevii care încep şcoala vor fi testaţi. Însă şcolile mai au teste doar pentru o singură testare, iar DSU nu a anunţat când vor fi livrate următoarele loturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 10