RÂMNICENII VOR PLĂTI IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE MAI MARI ÎN 2022

0
541

Valoarea acestora a fost aprobată recent de Consiliul Local Municipal . Chiar dacă râmnicenii vor plăti mai mult pentru dările locale, primarul municipiului consideră că nu este vorba despre o majoarare, ci doar de actualizarea taxelor și impozitelor în raport cu rata inflației. Ca în fiecare an, proiectul privind valoarea taxelor și impozitelor locale a stârnit discuții în ședința Consiliului Muncipal. Reprezentanții PNL s-au abținut la vot.

Consilierii liberali consideră că era necesară micșorarea bazei de impozitare în cazul persoanelor juridice, iar în cazul pesoanelor fizice, cota de indexare ar fi fost indicat să rămână la nivelul anului trecut. Reprezentanții PNL susțin că mediul de afaceri nu se poate dezvolta atât timp cât cheltuielile sunt mari. Pe de altă parte, locuitorii orașului fac cu greu față cheltuielilor și majorărilor înregistrate pe parcursul anului.

Raul Florescu, consilier local PMP, a votat proiectul de hotărâre, deși afirmă că este un susținător al diminuării cotei de impozitare a clădilor. Florescu precizează că, în prezent, diminuarea taxelor locale nu este posibilă din cauza situației financiare a Primăriei Râmnicu Sărat și a proiectelor pe care le cofinanțaeză.

Contribuabilii care își achită integral taxele și impozitele locale până pe 31 martie 2021, beneficiază și anul acesta de o reducere de 10 la sută. Această facilitate este valabilă pentru plata impozitelor pe clădire, pe teren şi a impozitului asupra mijloacelor de transport, datorate pe întregul an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =